top of page

De theorie

Hoe werkt het?

Voor elk domein is literatuuronderzoek gedaan om een zo valide mogelijk scoresysteem te ontwikkelen. Op deze pagina vind je de onderbouwing van de het scoresysteem voor elk domein

Ik wil meer weten over...

Kinderboeken zijn niet alleen leuk en ontspannend. Ze kunnen ook een belangrijke rol spelen in de opvoeding. In dit artikel lees je wat voor effect kinderboeken kunnen hebben en wat de voorwaarden zijn voor die effecten.

Kinderboeken kunnen helpen om kinderen te leren open te staan voor diversiteit. Bij het lezen leven kinderen zich in een hoofdpersoon in, die een positieve gevoel heeft over personages die anders zijn dan de hoofdpersoon zelf. In dit artikel lees je hoe kinderboeken kunnen bijdragen aan een open houding naar diversiteit.

Kinderboeken kunnen kinderen helpen omgaan met ingrijpende gebeurtenissen, door het goede voorbeeld geven van effectieve coping. Bijvoorbeeld verwerken van emoties, oplossen van een probleem en om hulp vragen. In dit artikel lees je hoe kinderboeken kunnen helpen bij verwerking van pesten, scheiding of rouw. 

Het klimaat is aan het veranderen en dat is soms best eng. Vooral als het dichtbij komt. Maar hoe leg je uit wat je is? En hoe kan je ervoor zorgen dat je kind zich niet té veel zorgen maakt? In dit artikel lees je hoe kinderboeken je daarbij kunnen helpen.

We kennen het allemaal: kinderen zijn bang voor het donker of voor een monster onder hun bed, maar ook voor zwemmen, of honden. Angsten kunnen sterk verschillen in hoe groot de invloed op het dagelijks leven soms kan zijn. In dit artikel lees je hoe kinderboeken kinderen kunnen aanleren hun angsten te overwinnen.

Genoeg bewegen, gezond eten en drinken, het is lastig om een kind te overtuigen van het belang van een gezonde leefstijl. In dit artikel lees je hoe kinderboeken jou daarbij kunnen helpen.

bottom of page